Thermaikos
Neoi Epivates

Μια όαση αναψυχής παραλία  Νέων Επιβατών
Οι Νέοι Επιβάτες, γνωστοί και ως Μπαξέ Τσιφλίκι ή απλά Μπαξές, είναι παραλιακή κωμόπολη και δημοτικό διαμέρισμα του βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Θερμαϊκού Κόλπου . Οι Νέοι Επιβάτες ήδη από το 1928 αποτελούσαν πόλο έλξης παραθέρισης των Θεσσαλονικέων. Μια όαση αναψυχής στην παραλία  Νέων Επιβατών  Η περιοχή που καταλαμβάνει σήμερα ο Δήμος Θερμαϊκού ήταν φέουδο ενός Τούρκου πασά και ονομαζόταν Μπαχτσέ Τσιφλίκ,
Για μπάνιο στην πιο καθαρή παραλία που απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης.Η Επανομή διαθέτει συνολικά 40 χιλιόμετρα ακτογραμμής, από τα οποία τα πιο χαρακτηριστικά βρίσκονται στην παραλία του Ποταμού. Το ιδιότυπο τρίγωνο που σχηματίζεται στην περιοχή προκαλεί τον επισκέπτη να το εξερευνήσει. Από την ακτή, φαίνεται ακόμη και σήμερα το Ναυάγιο. Η αρχή της ιστορίας της Επανομής βρίσκεται πολύ παλιά καθώς είναι από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής και κατοικούταν από τα νεολιθικά χρόνια. Στην περιοχή της Επανομής έχουν βρεθεί πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που αναφέρονται κυρίως στα παλαιοχριστιανικά και πρωτοχριστιανικά χρόνια.
ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ

Ο Ποταμός Επανωμής είναι η καλύτερη επιλογή όταν θες μπάνιο σε μια πολύ οργανωμένη και καθαρή παραλία αλλά δεν θες να οδηγήσεις πολύ ώρα. Βρίσκεται στα 30 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Έχει πολλά παραλιακά καφέ στην σειρά με ωραίες ξαπλώστρες που δεν τις χρεώνουν, πολύ χώρο δωρεάν πάρκινγκ, και πολλές επιλογές όταν πεινάσεις. Η παραλία είναι πολύ μεγάλη σε μήκος οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού.

More information
ΦΑΝΑΡΙ
ΦΑΝΑΡΙ

Ξεχωριστή τοποθεσία, από τις ομορφότερες παραλίες του Θερμαϊκού κόλπου είναι η Μύτη της Επανομής ή παραλία Φανάρι. Πρόσβαση σε δύο πλευρές του κόλπου , η μία προς τη πλευρά της Θεσσαλονίκη και η άλλη προς Χαλκιδική, η αμμουδιά χάνεται στο πέλαγος με μαγεία. Καθαρή θάλασσα ,ατελείωτη χρυσή αμμουδιά και απέραντο γαλάζιο μέχρι το βάθος του ορίζοντα.


Η Μύτη  της Επανομής ή παραλία  Φανάρι.

ΛΗΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΠΑΝΩΜΗΣ
ΛΗΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΠΑΝΩΜΗΣ

H Λιμνοθάλασσα Επανομής βρίσκεται στο ακρωτήρι Μύτικας 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Επανομής. Όπου βρίσκονται πάνω από 186 είδη πτηνών αναπαράγονται, τρέφονται και ξεχειμωνιάζουν. Εμφανίζονται και εξαιρετικά σπάνια είδη πουλιών. Εξαιτίας της μεγάλης αξίας της περιοχής, η οποία περιλαμβάνεται στις σημαντικότερες για τα πουλιά περιοχές της Ευρώπης ICBP: Important Bird Areas in Europe, όσο και της μοναδικής ομορφιάς του τοπίου, αποτελεί πόλο έλξης φυσιολατρών, φωτογράφων και μπορεί να γίνει μια εναλλακτική μορφή τουρισμού με αυξανόμενους επισκέπτες.


H Λιμνοθάλασσα Επανομής

Thermaikos
Το Αγγελοχώρι βρίσκετε δίπλα στην Αγία Τριάδα. Η παραλία του Αγγελοχωρίου, αποτελεί μια όαση ξεκούρασης με πανέμορφη θέα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το επιβλητικό βουνό των δώδεκα θεών του Ολύμπου . Μετά το μπάνιο, ξεχωριστή εμπειρία η επίσκεψη στον Φάρο με το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα και τα Οχυρά. Επίσης μην παραλείψετε την επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα με τα σπάνια πουλιά και τις αλυκές. Γραφικά ταβερνάκια ,πεντακάθαρα νερά, ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα.
ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ Ο ΦΑΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ Ο ΦΑΡΟΣ

Ο φάρος στο Μεγάλο Έμβολο του Θερμαικού κόλπου κατασκευάστηκε το 1864 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Το ύψος του πύργου του ειναι 10,5 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 32 μέτρα. Βρίσκεται στην άκρη της Ναυτικής Βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται με τον Ραδιοφάρο που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του Θερμαικού στις εκβολές του Αξιού. Εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων
Ο απόλυτος συνεργάτης για τη δημιουργία εκπληκτικών ιστότοπων!
Webulk
Διαφήμιση
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ